Referentiecentra

Referentiecentra

Het labo klinische biologie is het Nationaal Referentiecentrum voor Enterokokken, invasieve Streptococcus pyogenes en andere β-hemolytische streptokokken niet-groep-B en respiratoire pathogenen. Meer informatie is beschikbaar op de website van de Nationale Referentiecentra voor Humane Microbiologie: Nationale Referentiecentra voor Humane Microbiologie | sciensano.be.

Het labo klinische biologie is door de Vlaamse Gemeenschap erkend als screeningscentrum voor de uitvoering van het bevolkingsonderzoek voor aangeboren aandoeningen. 
Op de website www.aangeborenaandoeningen.be van de overheid staan alle gegevens over het bevolkingsonderzoek plus de gegevens over de betrokken laboratoria. Voor een aantal analyses is het laboratorium ook geaccrediteerd door Belac die u kan terugvinden in de technische bijlage bij het certificaat.

Het labo klinische biologie werd door Sciensano erkend als nationaal referentiecentrum voor het uitvoeren van de bepaling van alfa aminoadipinesemialdehyde (α-AASA) in urine. Meer informatie is beschikbaar op de website van de Nationale Referentiecentra: Zeldzame ziekten: NRC's | Domein klinische biologie | Zeldzame ziekten | sciensano.be .

Het labo klinische biologie werd in een consortium met Labo Neurologie - Neurobiobank Instituut Born-Bunge (IBB) van de Universiteit Antwerpen door Sciensano erkend als nationaal referentiecentrum voor het uitvoeren van de bepaling in CSV van 14-3-3-eiwit en prion eiwit (RT-QuIC) in het kader van (snel) progressieve dementie (RPD). Meer informatie is beschikbaar op de website van de Nationale Referentiecentra: Zeldzame ziekten:
en op de website https://www.uantwerpen.be/nl/projecten/neurobiobank/over-ibb/ .