Labogids Klinische biologie
Labogids

Welkom op de labogids van de Klinische Biologie UZA.

 

In deze gids kan u de nodige informatie vinden over de verschillende laboratoriumanalyses, de uitvoerende afdeling, de gebruikte techniek, de specifieke afname- en transportinstructies en de frequentie van uitvoering.

Via de linkernavigatie kan u volgende rubrieken terugvinden:

Voor vragen of specifieke klachten ivm ons laboratorium kan u deze melden via de rubriek “Contacteer ons”.
Een overzicht van ons team met de specifieke aandachtsgebieden kan u terugvinden via deze link .

Het labo Klinische Biologie is het Nationaal Referentiecentrum voor Enterokokken, invasieve Streptococcus pyogenes en andere β-hemolytische streptokokken niet-groep-B en respiratoire pathogenen. Meer informatie is beschikbaar op de website van de Nationale Referentiecentra voor Humane Microbiologie: https://nrchm.wiv-isp.be/nl/ref_centra_labo/default.aspx.

 

Het labo klinische biologie is door de Vlaamse Gemeenschap erkend als screeningscentrum voor de uitvoering van het bevolkingsonderzoek voor aangeboren aandoeningen.
Op de website www.aangeborenaandoeningen.be van de overheid staan alle gegevens over het bevolkingsonderzoek plus de gegevens over de betrokken laboratoria. Voor een aantal analyses is het laboratorium ook geaccrediteerd door Belac die u kan terugvinden in de technische bijlage bij het certificaat.

 

Het labo klinische biologie werd door Sciensano nationaal erkend als referentiecentrum voor het uitvoeren van de bepaling van alfa aminoadipinesemialdehyde (α-AASA) in urine.

 

Zoeken